opskrifter

Ingefærmarineret havørred - anrettet med salat og limedressing (Forret 4 personer)

400 - 450 g. havørred filet Marinade 40 g. Biosund ingefær 3 dl. Hvidvin (f.eks. riesling) 2 lime 2 spsk. (ca. 100 g.) god honning Salt, peber og lidt god olie Limedressing 125 g. creme fraiche 18% 50 g mayonnaise 1 lime, saft og revet skal.

Biosund ingefær skyldes godt og rives/hakkes groft. Sammen med hvidvin, saft og revet skal fra limefrugterne og honning kommes det i en kasserolle og marinaden koges op. Afkøles derefter helt.

Ørredfileten befries for skind og ben – få evt. fiskehandleren til at gøre det – og deles i stykker á ca 100 g.

Fisken anbringes i et fad eller en skål og den kolde marinade hældes over. Dækkes med låg og skal herefter marinere i køleskabet i ca. 2 døgn.

 

Et ildfast fad smøres med lidt god olie og fisken lægges i. 2-3 spiseskefulde af marinaden kommes ved og der krydres med salt, friskkværnet peber. Et stykke bagepapir smøres med olie og lægges på fisken, så det dækker. Dampes i ovnen ved 150 gr. i 10-12 min. Afkøles.

 

Limedressing

Creme fraiche, mayonnaise røres sammen og smages til med limesaft og skal samt salt og peber. Fisken anrettes på tallerken med dressingen og godt brød.