Økologisk Asparges 'Cygnus'

Organic Asparagus 'Cygnus'

DK

EN

Brand: BIOSUND

Type: asparges

Farve: hvid, grøn 

Vanding: vandes jævnt

Egnet til: udplantning og indendørs, i køkkenvinduet

Lys: fuld sol

 

Varebeskrivelse:

’Cygnus’ er en økologisk, hvid/grøn asparges-sort. Den producerer ensartede, tykke, glatte asparges af høj kvalitet.

Asparges er en af de første planter, der hilser os om foråret. Det er en flerårig, hvilket betyder, at når det først er etableret, vil budspydene vende tilbage år efter år. Det trives i områder med kølige vintre.

Kontroller din plante hver anden dag for høstklare spyd. De vokser hurtigt og kan blive for træagtige, før du ved det! Når et aspargesspyd begynder at åbne og har løv, er det for hårdt at spise. Høstspyd på 10 til 15 cm høje og mindst 1 cm tykke, skære spydene af med en kniv eller saks på jordoverfladen.

Kun unge aspargesskud spises ofte, når først knoppene begynder at åbne, bliver skuddene hurtigt træagtige.

Skuddene tilberedes og serveres på en række måder, typisk som en forretter eller grøntsags siden. Skud om røres ofte og serveres med kylling, rejer eller oksekød. Det kan også hurtigt grilles over trækul eller hårdttræ og bruges som ingrediens i nogle gryderetter og supper. Asparges kan spises rå som en del af en salat.

Asparges modstår ikke meget længe efter at den er plukket, så sørg for at spise den inden for to eller tre dage efter høsten.

 

Brand: BIOSUND

Type: asparagus

Color: white, green

Water: regular watering

Suitable for: outplanting

Light: full sun

 

 Product description:

‘Cygnus’ is an organic, white/green asparagus variety. It produces thick, high quality smooth asparagus. 

Asparagus is one of the first plants that greets us in springtime. It’s a perennial, which means that once it gets established, the tender spears will return year after year. It thrives in areas with cool winters.

Check your plant every other day for harvest-ready spears. They grow quickly and may become too woody before you know it! Once an asparagus spear starts to open and have foliage, it’s too tough for eating. Harvest spears at 10 to 15 cm tall and at least 1 cm thick, cutting the spears off with a knife or scissors at ground level.

Only young asparagus shoots are commonly eaten, once the buds start to open, the shoots quickly turn woody. 

The shoots are prepared and served in a number of ways, typically as an appetizer or vegetable side dish. Shoots are often stir-fried and served with chicken, shrimp or beef. It may also be quickly grilled over charcoal or hardwood embers and is used as an ingredient in some stews and soups. Asparagus can be eaten raw, as a component of a salad. 

Asparagus does not resist for very long time after it’s picked, so be sure to eat it within two or three days from harvest.